Η κατάθλιψη πιο επιβαρυντική από πολλές χρόνιες ασθένειες

Η κατάθλιψη έχει σοβαρότερη επίπτωση στην υγεία από ό,τι χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η στηθάγχη, η αρθρίτιδα και το άσθμα, προκύπτει από μελέτη ερευνητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η ομάδα του Δρ Σόμναθ Τσατέρζι εξέτασε αναφορές 245.000 ανθρώπων από 60 χώρες, οι οποίες περιλάμβαναν απαντήσεις των ερωτηθέντων για την υγεία τους και την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες της καθημερινής ζωής, όπως το εάν μπορούν να κινούνται, να βλέπουν και να θυμούνται πληροφορίες.

Μες βάση τα στοιχεία αυτά υπολόγισαν για κάθε εθελοντή τη «γενική μέση βαθμολογία υγείας», σε κλίμακα από το 1 έως το 100. Στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, η μέση βαθμολογία ήταν μόλις 72,9, συγκριτικά με 78,9 για το διαβήτη και περίπου 80 για τις άλλες τρεις ασθένειες.

Η συνύπαρξη κατάθλιψης με άλλες χρόνιες ασθένειες επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Όπως αναφέρει το Reuters, ο συνδυασμός με τη μεγαλύτερη επίπτωση στην υγεία ήταν η κατάθλιψη μαζί με διαβήτη, που έριχνε τη μέση βαθμολογία στο 60
Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έως το 2020 η κατάθλιψη θα αποτελεί την δεύτερη αιτία αναπηρίας μετά τις ισχαιμικές καρδιοπάθειες.

Πηγή:www.in.gr

Γι΄ αυτό ας σταματήσουμε να είμαστε μίζεροι και ας αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής!Μικρές και μεγάλες!

~ από Αποστόλης στο 8 Σεπτεμβρίου, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: