Κίνδυνος για την ακοή τα Mp3 players

Προβλήματα με την ακοή τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα δύο τρίτα των νέων στην Αγγλία, λόγω της συχνής και υπερβολικής χρήσης των MP3 players, αναφέρει το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο για τους Βαρήκοους της Μ. Βρετανίας.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου, τα περισσότερα mp3 players δεν αναφέρουν στις συσκευασίες τους τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην ακοή η συνεχόμενη χρήση τους. Παράλληλα, 72 από τα 110 mp3 players που εξετάστηκαν από το Ινστιτούτο βρέθηκε ότι εκπέμπανε σε ένταση πάνω από 85 decibels.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η ακοή με ακουστικά σε ένταση 85 dbs – η οποία ισούται με τον ήχο που βγάζει ένα ξυπνητήρι δίπλα στο αυτί- για πάνω από μια ώρα την ημέρα μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στα αυτιά.

Σύμφωνα με την έρευνα τουλάχιστον οι μισοί από τους κατόχους mp3 players στην Αγγλία ακούνε μουσική από αυτά για πάνω από μια ώρα την ημέρα, ενώ το ένα τέταρτο ακούει πάνω από 21 ώρες την εβδομάδα.

Παράλληλα, το 58% των νέων δεν γνωρίζει τους κινδύνους της χρήσης των mp3 players για την ακοή και το 79% δήλωσε ότι δεν έχει δει ποτέ προειδοποιήσεις για αυτά τα προβλήματα στις συσκευασίες.

Το Ινστιτούτο προτείνει την εισαγωγή ειδικών φίλτρων στα ακουστικά, τα οποία μειώνουν τους εξωτερικούς ήχους άρα και την επιθυμία των ακροατών να ανεβάσουν την ένταση.

Πηγή: www.cosmo.gr

~ από Αποστόλης στο 8 Σεπτεμβρίου, 2007.

Ένα Σχόλιο to “Κίνδυνος για την ακοή τα Mp3 players”

  1. Ε ότι θα το ακούγαμε και αυτό δεν το περίμενα!! Και μετα κοροϊδεύω τη μάνα μου που φωνάζει: «Βγάλε παιδί μου αυτά τα μαραφέτια από τα αφτιά σου!! Θα κουφαθείς!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: