Ο Καναδάς αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία

Με τη συνταγματική της ονομασία αναγνωρίζει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ο Καναδάς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια δεδομένης και της συμμετοχής του Καναδά στην G8. Η χρήση της ονομασίας θα γίνεται μόνο σε διμερές επίπεδο.

«Η καναδική κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει την ‘Μακεδονία’ με το συνταγματικό της όνομα, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε όλες τις διεμερείς επαφές» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά. Αξιωματούχοι της καναδικής πρεσβείας στα Σκόπια δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο, επισημαίνει το πρακτορείο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα στην ΠΓΔΜ μεταδίδουν την είδηση από το βράδυ της Τετάρτης και κατά πληροφορίες τους το υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός των Σκοπίων «Σίτελ» έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο Καναδάς γίνεται η 123η χώρα που αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία. Ο επίσης ιδιωτικός τηλεοπτικός «Κανάλι 5» σχολίασε ότι η ενέργεια αυτή του Καναδά, αποτελεί σημαντική εξέλιξη στον μακροχρόνιο αγώνα της ΠΓΔΜ για την προάσπιση και καθιέρωση του συνταγματικού της ονόματος.

«Η αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος της χώρας μας από τον Καναδά θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή και σημαντική για την ‘Μακεδονία’, αν λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι ο Καναδάς ανήκει στην ομάδα των οκτώ πλουσιότερων κρατών στον κόσμο, G8» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

www.in.gr

Και εμείς ασχολούμαστε με το ποιός θα είναι πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και με τον καφέ που πέταξαν στο Βενιζέλο…

~ από Αποστόλης στο 20 Σεπτεμβρίου, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: