Δ΄ Λυκείου για επαγγελματικά δικαιώματα


Την καθιέρωση 4ουμεταλυκειακού-
έτους σπουδών για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων που δεν πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε να αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 3 μελετά τώρα το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από σχετική πρόταση της ΟΛΜΕ.

 

Η ΟΛΜΕ, η οποία με χθεσινή της συνέντευξη Τύπου προειδοποιεί για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών από το νέο έτος, ζήτησε προχθές από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζο την καθιέρωση του μεταλυκειακού έτους, προκειμένου να διευκολύνονται οι απόφοιτοι να αποκτούν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία τώρα λαμβάνουν εφόσον παρακολουθήσουν κάποιο ΙΕΚ.
Ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι μελετά την πρόταση, τονίζοντας ότι «όπου χρειάζονται βελτιώσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση θα υιοθετηθούν προτάσεις, χρήσιμες και αποδοτικές για τον τελικό στόχο. Όλα όσα προτείνονται μας απασχολούν, μας προβληματίζουν και σε συνδυασμό με έρευνες, τις οποίες θα παραγγείλουμε σε ό,τι αφορά τη ζήτηση της αγοράς εργασίας, θα καταλήξουμε σε τελικές αποφάσεις».

~ από Αποστόλης στο 22 Νοεμβρίου, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: