Η παιδεία εκπέμπει S.O.S

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την τελευταία απογραφή πληθυσμού στη χώρα μας, και σύμφωνα με τα οποία ένας στους δέκα Έλληνες δεν είναι καν απόφοιτος Δημοτικού, ενώ περίπου 8.000 παιδιά εγκαταλείπουν ετησίως το σχολείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από σχετικό ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας (26/11), περίπου 2,8 εκ. Έλληνες άνω των 16 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (δημοτικό-γυμνάσιο) για λόγους κυρίως οικονομικούς.

Επιπλέον, μεταξύ της τελευταίας απογραφής πληθυσμού, η οποία έγινε το 2001 και της προηγούμενης το 1999, περίπου 120.000 παιδιά δεν ολοκλήρωσαν την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, αν και αυτή έχει θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτική εδώ και 32 χρόνια.

Οι νομοί στους οποίους παρουσιάστηκαν τα πιο χαμηλά ποσοστά ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση είναι οι Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χανίων, Αχαΐας, Χίου, και Δωδεκανήσου. Αντίθετα, στους νομούς Ροδόπης, Ευρυτανίας, Ξάνθης, Καρδίτσας και Γρεβενών παρατηρούνται τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων με σχολικές γνώσεις χαμηλότερες από τις υποχρεωτικές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρόβλημα αφορά περισσότερο στα παιδιά εργατών, ομογενών, αλλοδαπών, Αθίγγανων και της μουσουλμανικής μειονότητας.

Πηγή:cosmo.gr

Είναι δυνατόν εν έτει 2007 να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό;8,000 να εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο για οικονομικούς λόγους και aπο την άλλη να ξοδεύονται δισ. ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που οι περισσότεροι απο αυτούς είτε δεν χρειάζονται είτε υπερκοστολογούνται για να πάρουν κάποιοι την μίζα τους;

Απογοητεύτηκα απο αυτήν την καταγραφή καθώς δεν περίμενα να είναι τόσο μεγάλα τα ποσοστά.Αυτά θα πρέπει να τα κοιτάξουν οι 300 της Βουλής και να βρούν μια λύση δίνοντας για παράδειγμα περισσότερα λεφτά για την παιδεία και όχι να δίνουν λιγότερα τάχα γιατί πρέπει να μειωθεί το έλλειμα.Αλλά θα μου πείτε αυτοί ψηφίζουν για να πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη οι ίδιοι απο την πρώτη κιόλας τετραετία, θα κοιτάξουν τους αναφάλβητους;Ο καθένας κοιτά την πάρτη του…

~ από Αποστόλης στο 26 Νοεμβρίου, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: