Χυλόπιτα και πάλι….

STOP

«Οι δηλώσεις ενός κράτους – μέλους της Ε.Ε. ότι αν δε βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος, θα εμποδίσει την ένταξή μας στην Ενωση, μας αποθαρρύνουν. Αυτό, όμως, που μας θλίβει περισσότερο είναι ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση σε αυτές τις δηλώσεις από τα άλλα μέλη της Ένωσης».

Τα παραπάνω δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, αφού παρέλαβε την Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα του, όπου υπάρχει σαφής αναφορά στο θέμα της ονομασίας και στις σχέσεις καλής γειτονίας ως προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Απο Ναυτεμπορική

Δεν λένε να το εμπεδώσουν οι Σκοπιανοί οτι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν μέλη της Ε.Ε, αν δεν βρεθεί μια λύση για την ονομασία της χώρας τους.Αυτό που με λυπεί είναι η χαλαρή στάση της Ελλάδας απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.Θα ήθελα να είμαστε εμείς που λέμε ΟΧΙ στην ένταξη της Π.Γ.Δ.Μ στην Ε.Ε και σε άλλους θεσμούς-φορείς και όχι η Ε.Ε.Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στην ηγεσία της Π.Γ.Δ.Μ οτι δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση και επιτέλους ας τρίξουμε λίγο τα δόντια σε αυτό το κρατίδιο που έχει πάρει φόρα λέγοντας και κάνοντας πράγματα ανύκουστα και προκλητικά.

Αν συνεχιστεί αυτή η αμυντική στάση της Ελλάδας, θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου όταν τα πράγματα θα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και θα θέλουμε να αντιδράσουμε, δεν θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε τίποτα απολύτως!Η παροιμία «Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ΄ανέβει στο κρεβατι» νομίζω οτι ταιριάζει απόλυτα στην προκειμένη περίπτωση….

~ από Αποστόλης στο 6 Νοεμβρίου, 2008.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: